Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες. Η προσοχή στη Fed, αλλά και στην κεντρική τράπεζα στην Κίνα μετά τη σοκαριστική μείωση των εξαγωγών. Αποκαλυπτήρια στο σχέδιο της Κομισιόν για εκκαθάριση τραπεζών.

Ήπιες πιέσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά το νέο ρεκόρ στη Wall Street και ενώ οι ασιατικές αγορές παρουσίασαν μικτή εικόνα. Η προσοχή στρέφεται εκ νέου στη Fed, αλλά και στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,47% τις 8020 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,55% στις 3822 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,17% στις 6.524 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει πτώση 1,04% στις 7931 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,31% στις 5509 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,11% στις 15.615 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

 Η είδηση – σοκ ήταν η μείωση των εξαγωγών της Κίνας κατά 3,1% τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 4%. Αποτέλεσμα ήταν στις ευρωπαϊκές  αγορές να δέχεται πιέσεις ο μεταλλευτικός κλάδος, αλλά και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι δύο κλάδοι δηλαδή με τη μεγαλύτερη έκθεση στην κινεζική ανάπτυξη.

Η προσοχή στρέφεται και στη Fed η οποία ανακοινώνει σήμερα τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης. Οι αγορές θα αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ειδικότερα ως προς την στρατηγική εξόδου από την αντισυμβατική νομισματική πολιτική. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke αναμένεται να μιλήσει σήμερα σε οικονομικό συνέδριο στη Βοστόνη.

Σε ό, τι αφορά την ευρωζώνη, ο Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ δήλωσε πως βλέπει πτωτικούς κινδύνους για την οικονομία και τόνισε πως η νομισματική πολιτική θα παραμείνει στηρικτική για όσο διάστημα χρειάζεται.

Από πλευράς μετοχών, ξεχωρίζει εκείνη της Burberry με κέρδη που ξεπερνούν το 5% καθώς ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 18% στο τρίμηνο και διατήρησε τον ετήσιο στόχο της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v