Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή πίεση στις ευρωαγορές-Πτώση 2,36% για DAX

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι ευρωαγορές με το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί 2,36%. Πτώση άνω του 1,5% και στα χρηματιστήρια Μαδρίτης και Μιλάνου.

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στις ευρωαγορές μετά τα καλά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ, τα οποία, σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση Bernanke θα καθορίσουν τον χρόνο παρέμβασης της Fed στην αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα θετικά στοιχεία για την ανεργία αυξάνουν τις πιθανότητες να προχωρήσει η Fed σε περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Από πλευράς δεικτών ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,42% στις 288 μονάδες, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη στο 1,1%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,7% στις 6.376 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε πτωτικά 2,36% στις 7.806 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε χαμηλότερα 1,45% στις 3.754 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με πτώση 1,67% στις 7.868 μονάδες και στο Μιλάνο ο MIB υποχώρησε 1,735 στις 15.534 μονάδες.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν ανοδικά (2% στο Τόκιο) με στήριξη από τις εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο. Επισημαίνεται ότι η ΕΚΤ δεσμεύθηκε να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκιά της για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε την ανησυχία της για το υψηλό επίπεδο των αποδόσεων και το κόστος δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v