Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες ευρωαγορών με πτώση 5% στην Πορτογαλία

Οι έντονες πιέσεις στις ευρωαγορές περιορίστηκαν κάπως κοντά στο κλείσιμο, χάρη στην εμφάνιση του αμερικανικού χρηματιστηρίου που «γύρισε» σε κέρδη το απόγευμα.

Η επαναφορά των φόβων για την κρίση στην ευρωζώνη μέσω Λισσαβόνας, μαζί με την πολιτική κρίση στην Αίγυπτο και τα δυσμενή στατιστικά από την Κίνα, βούλιαξαν τις διεθνείς αγορές.

Οι ανησυχίες για ενδεχόμενη κατάρρευση της κυβέρνησης της Πορτογαλίας μετά την αποχώρηση δύο υπουργών της κυβέρνησης, προκάλεσε μαζικό ξεπούλημα σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, με κάθετη πτώση στα χρηματιστήρια και κατακόρυφη άνοδο στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων του Νότου.

Οι πιέσεις περιορίστηκαν πάντως λίγο χάρη στην εμφάνιση του αμερικανικού χρηματιστηρίου που «γύρισε» σε κέρδη το απόγευμα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,17% στις 6.230 μονάδες, ο DAX τερμάτισε 1,03% χαμηλότερα στις 7.829 μονάδες, ενώ ο CAC διολίσθησε 1,08% στις 3.702 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,74%.

Στην Πορτογαλία ο χρηματιστηριακός δείκτης PSI που διολίσθησε ενδοσυνεδριακά πάνω από 7%, έκλεισε με πτώση 5,31% στις 5.236 μονάδες.

Το yield στο 10ετές ομόλογο της χώρας, που κόντεψε να ξεπεράσει το 8%, διαμορφώθηκε αργά το απόγευμα στο 7.449%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v