Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Οριακές κινήσεις για τους δείκτες. Στάση αναμονής για τα οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ. Στελέχη της Fed διαβεβαιώνουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για μεγάλο διάστημα. Διστακτική άνοδος στα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν  οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το μίνι ράλι του 3,5% νωρίτερα στο Τόκιο και ενώ αξιωματούχοι της Fed διαβεβαιώνουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για σημαντικό χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ, όπως το δείκτη εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,08% στις 7.7834 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,47% στις 3744 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100  ενισχύεται κατά 0,04% στις 6.246 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,71% στις 7900 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,07% στις 5536 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 1,06% στις 15.266 μονάδες.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο Dennis Lockhard, πρόεδρος της Fed στην Ατλάντα δήλωσε ότι οι επενδυτές ενδεχομένως να αντέδρασαν υπερβολικά στις δηλώσεις του Ben Bernanke. «Κατά την άποψή μου τα σχόλια του προέδρου δεν συνιστούν μεγάλη αλλαγή πολιτικής» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Εκτιμώ ότι η πολιτική των πολύ χαμηλών επιτοκίων θα διατηρηθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα και αφού λήξει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων».

Παράλληλα, τα στοιχεία από την Ιαπωνία ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά (φρένο στον αποπληθωρισμό και άλμα 2% στη βιομηχανική παραγωγή), ενώ η ενίσχυση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία κατά 0,8% δημιουργεί ελπίδες ανάκαμψης στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v