Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα ευρωαγορών μετά τις ΕΚΤ και ΒοΕ

Οι πρωτάκουστες δεσμεύσεις των κεντρικών τραπεζιτών για συνέχιση της παροχής φθηνού χρήματος προκάλεσαν θεαματική άνοδο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη 3% για FTSE και 2% για DAX. Κλειστή η Wall λόγω αργίας.

Οι πρωτοφανείς «υποσχέσεις» των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και της Βρετανίας για διατήρηση χαμηλών επιτοκίων προκάλεσαν θεαματική θετική αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 3,08% στις 6.422 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 2,1% στις 7.994 μονάδες έχοντας ξεπεράσει ενδοσυνεδριακά το ψυχολογικό φράγμα των 8.000 μονάδων, ενώ ο CAC κέρδισε 2,89% στις 3.809 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες στο Μιλάνο και την Μαδρίτη απεκόμισαν κέρδη άνω του 3%, ενώ στην καταπονημένη Λισσαβόνα που πλήττεται από πολιτική κρίση, η θετική αντίδραση ήταν 3,7%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 2,29%. 

Οι επενδυτές χειροκρότησαν τις δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών Μάριο Ντράγκι και Μαρκ Κάρνεϊ, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι θα διατηρήσουν "για όσο χρειαστεί" την πολιτική της παροχής ρευστότητας στις αγορές με φθηνό χρήμα.

Η Wall Street παρέμεινε σήμερα κλειστή για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας, αλλά πάντως τα Futures του αμερικανικού χρηματιστηρίου αντιδρούν με άνοδο στις ευρωπαϊκές δηλώσεις.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v