Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σοκάρουν τα εμπορικά στοιχεία για την Κίνα. Μείωση εξαγωγών 3% έναντι προβλέψεων αύξησης και προειδοποίηση για "ζοφερό" τρίτο τρίμηνο. Αναθεωρούνται τα σενάρια για την πολιτική του Πεκίνου. Στήριξη και από το νέο ρεκόρ του S&P.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικοί δείκτες, με την εξαίρεση των κινεζικών, καθώς την προσοχή όλων τράβηξαν τα αιφνιδιαστικά εμπορικά στοιχεία της Κίνας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,39% στις 14.416 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,66% στις 20818 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 1824 μονάδες και ο αυστραλιανός ASΧ με άνοδο 0,35% στις 4883 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,35% στις 1992 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,84% στις 2202 μονάδες.

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν τον Ιούνιο κατά 3,1% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 4%. Αρκετοί τονίζουν πλέον ότι το θέμα των πλαστών εξαγωγικών τιμολογίων μπορεί να ήταν τόσο έντονο ώστε να τίθενται εν αμφιβόλω τα εμπορικά στοιχεία έτους για την Κίνα.

Σε κάθε περίπτωση, όταν οι ίδιοι οι Κινέζοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι το τρίτο τρίμηνο θα είναι «ζοφερό» για τις εξαγωγές, αλλάζουν και τα σενάρια για την πολιτική που θα ακολουθήσει το Πεκίνο.

Πέραν των κινεζικών εξελίξεων, οι ασιατικές αγορές στηρίχθηκαν και από την πορεία της Wall Street όπου ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ρεκόρ, ενώ ανοδικά κινούνται και οι τιμές των εμπορευμάτων. Έτσι, παρά τα σενάρια ια κινεζική επιβράδυνση, οι μεγάλοι παίκτες του μεταλλευτικού κλάδου όπως η BHP Biliton (1,4%) και η Rio Tinto (1,3% κινούνται ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v