Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ασιατικές αγορές

Κέρδη για τους περισσότερους δείκτες και άλμα 2,5% στο Τόκιο. Με το δεξί άνοιξε η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων. Η Alcoa ξεπέρασε τις προσδοκίες. Προβληματισμός στην Κίνα για τον πληθωρισμό.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές και ειδικότερα το Τόκιο μετά τα αποτελέσματα της Alcoa που εξέπληξαν θετικά. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι κινεζικές αγορές όπου τα μακροοικονομικά μεγέθη προβληματίζουν.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,58% στις 14.472 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,51% στις 20.,687 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,74% στις 1830 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX ενισχυμένος κατά 0,34% στις 4866 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,34% στις 1964 μονάδες και ο CSI 300 είναι αμετάβλητος στις 2163 μονάδες.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι αναζωπυρώνεται ο κίνδυνος του πληθωρισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 2,7% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση. Για τους αναλυτές, η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται πως η κυβέρνηση του Πεκίνου δεν θα υποκύψει στις πιέσεις για αλλαγή πολιτική και στήριξης της οικονομίας ενώ όλοι οι επενδυτικοί οίκοι αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για την κινεζική ανάπτυξη επί τα χείρω.

Οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές πάντως, και ειδικότερα η ιαπωνική, πήραν την σκυτάλη ανόδου από τη Wall Street καθώς η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε με το δεξί. Η Alcoa ανακοίνωσε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Οι κλάδο που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν ο ασφαλιστικός, το real estate και οι αυτοκινητοβιομηχανίες., Η Sumitomo Realty & Development κατέγραψε άνοδο 4% και η Dai-ichi Life Insurance 3%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v