Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την σκυτάλη ανόδου πήραν οι ασιατικές αγορές

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το άλμα στις ευρωπαγορές. Δύο κεντρικές τράπεζες (ΕΚΤ, και ΒοΕ) σηματοδοτούν διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων. Τα βλέμματα στην ανεργία των ΗΠΑ που θα καθορίσει τις κινήσεις για Fed.

Την σκυτάλη της ανόδου από τις ευρωπαϊκές αγορές ( καθώς η Wall ήταν κλειστή λόγω αργίας) πήραν τα ασιατικά χρηματιστήρια με στήριξη κυρίως από τις εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,08% στις 14.309 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,68% στις 20.813 μονάδες. Ο αυστραλιανός ΑSX έκλεισε με άνοδο 0,95% στις 4826 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,3% στις 2012 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,74% στις 2238 μονάδες.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο κορεατικός Kospi με απώλειες 0,32% κυρίως λόγω της έντονα πτωτικής πορείας για τη μετοχή της Samsung (2,9%) καθώς απογοήτευσε με τον στόχο κερδοφορίας που έθεσε.

Από το μέτωπο της ευρωζώνης πάντως οι ειδήσεις ήταν θετικές. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεσμεύθηκε για διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας αλλάζοντας στρατηγική με το νέο της διοικητή Μαρκ Κάρνεϊ, εξέφρασε την ανησυχία της για το υψηλό επίπεδο των αποδόσεων.

Τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται τώρα στις ΗΠΑ, όπου αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία, καθώς ο ίδιος ο Ben Bernanke έχει δηλώσει ότι θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v