Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ευρεία άνοδος στο Τόκιο με στήριξη από την εντυπωσιακή βελτίωση του επιχειρηματικού δείκτη Tankan. Προβληματίζει η νέα μείωση του δείκτη ΡΜΙ μεταποίησης στην Κίνα. Κλειστές οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ λόγω αργίας.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση του μήνα με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στα οικονομικά μεγέθη.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,28% στις 13.852 μονάδες. Στην Ιαπωνία άλλωστε, το κλίμα ήταν θετικό και λόγω της εντυπωσιακής ανάκαμψης του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Tankan, στο +4 από -8 το προηγούμενο τρίμηνο. Θετική ένδειξη του δείκτη σημαίνει ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων θεωρούν ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για επέκταση των επενδύσεων. Επισημαίνεται ότι η τελευταία φορά με θετικό δείκτη Tankan για την Ιαπωνία ήταν το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2011.

Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,41% στις 1855 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 1,79% στις 4689 μονάδες καθώς η πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου, στην Αυστραλία συμπίπτει με την πρώτη συνεδρίαση του νέου οικονομικού έτους.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά κατά 0,08% στις 1977 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,37% στις 2192 μονάδες.

Κλειστές οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ λόγω αργίας.

Δύο ξεχωριστές έρευνες αποτυπώνουν επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα. Ο επίσημος δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ μειώθηκε τον Ιούνιο στο 50,1 από 50,8 το Μάιο. Ο αντίστοιχος δείκτης της HSBC μειώθηκε στο 48,2 (που είναι και περιοχή συρρίκνωσης δραστηριοτήτων) από 49,2 το Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v