Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στην Ασία ενόψει Fed

Έντονα νευρικότητα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να περιμένουν τον χρησμό του Ben Bernanke. Ανακάμπτει το Τόκιο με στήριξη από το αδύναμο γεν. Πτώση 8,5% στη News Corp μετά το spin off των εκδοτικών δραστηριοτήτων.

Έντονα διχασμένες οι ασιατικές αγορές με τη νευρικότητα να κλιμακώνεται λίγες ώρες προτού ανακοινωθεί η απόφαση της Fed για τα επιτόκια, αλλά και για το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες κινούνται πτωτικά με την εξαίρεση της Ιαπωνίας που ευνοείται από το αδύναμο γεν.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,83% στις 13.245 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,16% στις 20.979 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,65% στις 1888 μονάδες, ενώ ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,91% στις 4838 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,48% στις 2127 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,49% στις 2382 μονάδες.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη Fed, στις σημερινές αποφάσεις για τη διατήρηση ή όχι των αντισυμβατικών μέτρων στήριξης της οικονομίας και στη συνέντευξη Τύπου του Ben Bernanke. «Εάν οι επενδυτές λάβουν μία απολύτως σαφή εικόνα στη συνεδρίαση της Fed τότε θα υπάρξουν αγοραστικές ευκαιρίες» υποστηρίζει η ο Evan Lucas της IG Market και συμπλήρωσε: «Ένα όμως, η Fed κάνει την έκπληξη, τότε όλα τα στοιχήματα είναι εκτός».

Στην ιαπωνική αγορά, οι κλάδοι που κινήθηκαν ανοδικά ήταν κυρίως, ο χρηματοοικονομικός, οι εταιρίες κοινής ωφέλειας, οι χαλυβουργίες και οι ναυτιλιακές. Η Kawasaki Kisen Kaisha κατέγραψε άλμα 9% και η Sumitomo Mitsui Financial 4.1%. Στο Σίδνεϊ η μετοχή της News Corp κατρακύλησε κατά 8,5% μετά το spin off των εκδοτικών δραστηριοτήτων του ομίλου.

Στην κινεζική αγορά, ο χρηματοοικονομικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η China Citic Bank υποχωρεί κατά 2% και η Citic Securities κατά 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v