Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές

Έντονη νευρικότητα παρά το θετικό κλείσιμο στη Wall Street. Τα βλέμματα στις αποφάσεις της Fed και τη συνέντευξη Τύπου του Ben Bernanke. Το δημοσίευμα των Financial Times που βλέπει επιβράδυνση της ποσοτικής χαλάρωσης.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικές αγορές παρά το θετικό κλείσιμο στη Wall Street με τη νευρικότητα να κλιμακώνεται καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,2% στις 13.007 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,46% στις 21.127 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi σημειώνει άνοδο 0,93% στις 1900 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX απώλειες 0,22% στις 4794 μονάδες. 

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,19% στις 2160 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,68% στις 2420 μονάδες.

Τη Δευτέρα, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στην επιβράδυνση του τρίτου γύρου της ποσοτικής χαλάρωσης, συμπληρώνοντας ωστόσο, πως ο Ben Bernanke θα προσέξει πολύ τα λεγόμενά του ώστε να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της οικονομίας.

"Εκτιμούμε ότι η νευρικότητα θα διατηρηθεί μέχρι τη συνεδρίαση της Fed και τη συνέντευξη Τύπου του Ben Bernanke την Τετάρτη και πως οι μετοχές θα είναι ευάλωτες στις ειδησεογραφικές αναφορές" εξηγούν οι αναλυτές της Barclays σε έκθεσή τους. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v