Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Έντονη νευρικότητα στην Ασία μετά την ισχυρή πτώση στη Wall Street. Μικτή εικόνα από τα οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ. Προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Στο στόχαστρο οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών. Πτώση 0,85% για τον Nikkei, που έκλεισε στις 12.904 μονάδες.

Στο χαμηλότερο επίπεδο έτους υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να προβληματίζονται μετά και τη χθεσινή κάθετη πτώση του Dow Jones κατά 215 μονάδες βάσης.

Τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για τις ΗΠΑ ήταν μικτά και δεν δίνουν σαφή εικόνα ως προς το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα στο θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης. Χθες ανακοινώθηκε ανάκαμψη δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά τα στοιχεία για τον αγορά εργασίας δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Έτσι στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,85% στις 12.904 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,09% στις 21.828 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi καταγράφει απώλειες 1,52% στις 1959 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 1,11% στις 4771 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,94% στις 2249 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1% στις 2534 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση, ο Nikkei είχε καταγράψει κάθετη πτώση 3,8% σε μεγάλο βαθμό λόγω της απογοήτευσης των επενδυτών από το αναπτυξιακό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, το οποίο απλώς... δεν περιείχε νέες θετικές εκπλήξεις, όπως μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν κυρίως οι μετοχές εξαγωγικών εταιριών και ειδικότερα εκείνες με μεγάλη έκθεση στην αμερικανική αγορά, καθώς το δολάριο κυμαινόταν μεταξύ 98,83 και 99,46 γεν. Η μετοχή της Sony υποχώρησε κατά 2%, της Sharp κατά 5% και της Nintendo κατά 2,5%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v