Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ισχυρή πτώση 3,2% στο Τόκιο

Επιμένει η νευρικότητα στην ιαπωνική αγορά. Ισχυρές πιέσεις για Nikkei καθώς ανακάμπτει το γεν. Στο στόχαστρο οι εξαγωγικές εταιρείες. Φραστική παρέμβαση Κουρόντα το Σαββατοκύριακο. Σταθεροποιητικά οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

Επιμένει η νευρικότητα στην ιαπωνική αγορά με έντονες πιέσεις στο χρηματιστήριο του Τόκιο και ρευστοποιήσεις κερδών καθώς παραμένει η αστάθεια και στην αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 3,22% στις 14.142 μονάδες., ενώ το δολάριο υποχώρησε στα 101 γεν εντείνοντας τις πιέσεις στις μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών.

«Πολλοί από τους ξένους επενδυτές που τοποθέτησαν περί τα 80 δισ. δολ. στην ιαπωνική χρηματιστηριακή αγορά φέτος θέλουν προστατευθούν από το συναλλαγματικό κίνδυνο πουλώντας γεν» εξηγεί και ο Marc Chandler της Brown Brothers Harriman.

Η αστάθεια στην αγορά συναλλάγματος και το χρηματιστήριο του Τόκιο επιμένει παρά τη μείωση της απόδοσης των 10ετών ιαπωνικών ομολόγων κατά 4 μονάδες βάσης στο 0,82%. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα το Σαββατοκύριακο δήλωσε πως οι απότομες κινήσεις στις κεφαλαιαγορές δεν αντικατοπτρίζουν υπερβολικά αισιόδοξες εκτιμήσεις και για την οικονομία.

Η μετοχή της Fast Retailing υποχωρεί κατά 3,7%, της Fuju Havy Industries κατά 5.9% και της Olympus Corp κατά 4,6%.

Οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές κινήθηκαν μάλλον σταθεροποιητικά. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά0,08% στις 22637 μονάδες. Ο Κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη0,33% στις 1979 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX υποχωρεί κατά 0,52% στις 4938 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,05% στις 2289 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,10% στις 2594 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v