Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου στις ασιατικές αγορές και κυρίως τα ιαπωνικά blue chip. Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Χονγκ Κονγκ και Σεούλ λόγω αργίας. Ανοδικά ο κλάδος των εμπορευμάτων.

Διστακτικά βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι ασιατικές αγορές και κυρίως τα ιαπωνικά blue chip ενώ τα χρηματιστήρια σε Σεούλ και Χονγκ Κονγκ είναι κλειστά λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,67% στις 15.138 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 5159 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,86% στις 2271 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,95% στις 2576 μονάδες.

Στην ιαπωνική αγορά, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο κλάδος του real estate όπου τα αποτελέσματα ορισμένων εταιρειών εξέπληξαν θετικά. Μεταξύ αυτών η Mitsui Fudosan με κέρδη 2,1%, η Mitsubishi Estate με άνοδο 2,2% και η Sumitomo Realty & Development με άλμα 3,5%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι εταιρίες κοινής ωφέλειας με την Tepco να ενισχύεται κατά 1,6%, αλλά και ο κλάδος των μεταλλευτικών. BHP Billiton και Rio Tinto ενισχύθηκαν κατά 2,4% και 1,3% αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v