Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Διχασμένοι οι ασιατικοί δείκτες. Διορθωτικές τάσεις στο Τόκιο με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα. Ανάπτυξη 3,5% στην Ιαπωνία. Ανακάμπτει το γεν δίνοντας αφορμή για διορθωτικές κινήσεις.

Διχασμένες εμφανίζονται και πάλι οι ασιατικές αγορές μετά το νέο ρεκόρ που καταγράφηκε χθες στη Wall Street και ενώ τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στα εταιρικά αποτελέσματα κυρίως των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,39% στις 15.037 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,28% στις 23.108 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υποχώρησε κατά 0,56% στις 5144 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,79% στις 1986 μονάδες.. Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,09% στις 2249 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,67% στις 2548 μονάδες.

Η Mitsubishi UFJ Financial Group In καταγράφει κάθετη πτώση 2,9% δημιουργώντας πτωτικές τάσεις για τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο. Στον αντίποδα, η Dai-chi Life Insurance, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική ζωής στην Ιαπωνία κατέγραψε άλμα 7,3% καθώς ανακοίνωσε βελτίωση κερδοφορίας και split μετοχής.

Με το δείκτη Nikkei να έχει πλησιάσει σε υψηλό 6ετίας και να ξεπερνά τις 15.000 μονάδες, πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία για ρευστοποιήσεις κερδών. Η τάση αυτή δεν ανακόπηκε ούτε από τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ιαπωνικό ΑΕΠ που το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε την ισχυρότερη ανάπτυξη μεταξύ των χωρών της G7. Η εξέλιξη αυτή όμως, οδήγησε σε άνοδο του ιαπωνικού νομίσματος και έδωσε την αφορμή για κατοχύρωση κερδών στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v