Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό πενταετίας οι ασιατικές αγορές

Συνεχίζουν ανοδικά οι ασιατικές αγορές μετά τα νέα ρεκόρ στη Wall. Αξιωματούχοι της Fed σηματοδοτούν ότι δεν αλλάζει σύντομα η ποσοτική χαλάρωση. Η προσοχή σήμερα στην κατάθεση Μπερνάνκε.

Συνεχίζουν ανοδικά οι ασιατικές αγορές σε νέο υψηλό 5ετίας παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall Street όπου Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν σε νέο ιστορικό υψηλό καθώς τα μηνύματα από τη Fed είναι πως δεν επίκειται ανατροπή στην αντισυμβατική νομισματική πολιτική.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,6% στις 15.627 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,29% στις 23.298 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 1993 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με απώλειες 0,27% στις 5142 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινείται η κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 2303 μονάδες και τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,15% στις 2618 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης William Dudley δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να προσαρμόσει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων πτωτικά ή ακόμη και ανοδικά, ανάλογα με τις προοπτικές της οικονομίας διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Fed του St Louis, James Bullard δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και θα προσαρμόσει τους ρυθμούς της ανάλογα με τα προσεχή στοιχεία για πληθωρισμό και ανάπτυξη. Συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα είναι η καλύτερη επιλογή πολιτικής και πως αυτό αποδεικνύεται από την αποτελεσματικότητά του.

«Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την κατάθεση του Ben Bernanke στο Κογκρέσο» εξηγεί ο Andrew Wilkinson της Miller Tabak και συμπλήρωσε: «Η πορεία των αγορών θα εξαρτηθεί από την ομιλία του». Οι εξελίξεις αυτές πάντως, ήδη οδήγησαν σε ώθηση του δολαρίου, ενώ παράλληλα η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία από τις αρχές του έτους έχει προχωρήσει σε πρόγραμμα σαρωτικής νομισματικής χαλάρωσης, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση δεν προέβη σε αλλαγή πολιτικής.

Από πλευράς μετοχών, ξεχωρίζει η μετοχή της Sony με άλμα 7,4% καθώς τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι επίκειται επαναξιολόγηση της στρατηγικής της εταιρείας ειδικότερα σε ότι αφορά στο τμήμα ψυχαγωγίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v