Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ασιατικές αγορές

Ήπιες διορθωτικές κινήσεις από τα υψηλά 5ετίας. Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και πτώση 2% στην ICBC μετά την έξοδο της Goldman Sachs. Τι δείχνουν τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας Αυστραλίας.

Μικρές διορθωτικές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές από τα υψηλά πενταετίας. Έντονες οι πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών μετά την απόφαση της Goldman Sachs να πουλήσει μερίδιο 1,1 δισ. δολ. στην Industrial Commercial Bank of China.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 15.381 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,5% στις 23.375 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi έκλεισε με απώλειες 0,07% στις 1981 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 0,56% στις 5156 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,02% στις 2290 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,05% στις 2608 μονάδες.

Η ΙCBC, ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υποχωρεί κατά 2% στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Η Westpac Banking Corp και η Commonwealth Bank of Australia υποχωρούν κατά 1,2% εκάστη καθώς ανακοινώθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου γίνεται αισθητή η ανησυχία για τις επιχειρηματικές συνθήκες. Η Tepco συνεχίζει με άλμα 14%. Για το μήνα, τα κέρδη της Tepco αγγίζουν το ιλιγγιώδες 89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v