Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη 2,05% για το Nikkei

Διστακτικές κινήσεις για τους περισσότερους ασιατικούς δείκτες με προβληματισμό για τα αμερικανικά οικονομικά μεγέθη και τις επόμενες κινήσεις της Fed. Ξεχωρίζει το Τόκιο όπου ο δείκτης Nikkei ανακάμπτει με άνοδο 2,05%

Μικτή είναι η εικόνα στις ασιατικές αγορές, ενώ ξεχωρίζει το χρηματιστήριο του Τόκιο όπου σημειώνεται ισχυρή ανάκαμψη με τους επενδυτές να εκμεταλλεύονται τις αγοραστικές ευκαιρίες μετά τις έντονες πιέσεις των τελευταίων συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,05% στις 13.533 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,08% στις 22299 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi είναι αμετάβλητος στις 1989 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX καταγράφει άνοδο 0,27% στις 4886 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, το κλίμα είναι αρνητικό, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 1,2% στις 2271 μονάδες και τον CSI 300 κατά 1,54% στις 2562 μονάδες.

Οι κινήσεις των επενδυτών είναι διστακτικές μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία για τον αμερικανικό κλάδο μεταποίησης. Ο σχετικός δείκτης δραστηριοτήτων ISM υποχώρησε σε επίπεδα ύφεσης.

Οι αναλυτές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση των στοιχείων απασχόλησης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή καθώς μια ενδεχόμενη νέα μείωση της ανεργίας ενδεχομένως να αποτελέσει αφορμή για τον περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τη Fed.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας άφησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 2,75% προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό, όπως προς το παρόν εκτιμώνται, μπορεί να αφήσουν το περιθώριο για περαιτέρω χαλάρωση (της νομισματικής πολιτικής) εάν απαιτηθεί για να στηριχθεί η ζήτηση»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v