Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στο Τόκιο με κέρδη 1,37%

Οριακές κινήσεις στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ. Εξαίρεση το Τόκιο με κέρδη 1,3%. Πράσινο φως από το ΔΝΤ στην υποχώρηση του γεν. Ξεπέρασε τις προσδοκίες η βιομηχανική παραγωγή Ιαπωνίας.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές με την εξαίρεση της Ιαπωνίας η οποία ανακάμπτει από τη χθεσινή βουτιά με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη, αλλά και το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε κέρδη 1,37% στις 13.774 μονάδες. Για το Μάιο, ο Nikkei καταγράφει μικρή πτώση 0,2%, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι κινείται ανοδικά κατά τους τελευταίους 9 μήνες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 22497 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,05% στις 2001 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με οριακές απώλειες 0,06% στις 4914 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,06% στις 2316 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,26% στις 2627 μονάδες.

Στη Wall, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,14%, στις 15.324,53 μονάδες. Ο S&P υψηλότερα 0,37%, κλείνοντας στις 1.654,46 μονάδες. Τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για τις ΗΠΑ ήταν μεικτά. Ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ στο α' τρίμηνο στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 2,4% έναντι προηγούμενης εκτίμησης 2,5% με τους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για βραδύτερη αύξηση των αποθεμάτων και κάπως μεγαλύτερη μείωση στις κρατικές δαπάνες. Στον αντίποδα στη στεγαστική αγορά, τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο ανήλθαν σε υψηλό 3 ετών και συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 10,3% σε ετήσια βάση.

Νωρίτερα πάντως, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδωσε και επισήμως το πράσινο φως στην Ιαπωνία να συνεχίσει με την πολιτική της σαρωτικής ποσοτικής χαλάρωσης, λέγοντας πως η υποχώρηση του γεν «δεν είναι προβληματική». Το ΔΝΤ δήλωσε μάλιστα πως ήδη υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι η πολιτική αυτή αποδίδει καρπούς. Και σήμερα ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1,7% τον Απρίλιο ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις για αύξηση κατά 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v