Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ασιατικοί δείκτες μετά το νέο ρεκόρ για τον Dow Jones. Ανακάμπτει το γεν μετά τις δηλώσεις του διοικητή της BoJ. Πιέσεις στις μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών. Άλμα 2,5% για τη Softbank.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά το νέο ρεκόρ στον Dow Jones κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και ενώ επιμένει η νευρικότητα για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 14.326 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,97% στις 22702 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,75% στις 2001 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει κέρδη 0,17% στις 4959 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,19% στις 2325 μονάδες και ο CSI Composite κατά 0,06% στις 2645 μονάδες.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουχίκο Κουρόντα δήλωσε πως η παγκόσμια οικονομία δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τις επιπτώσεις από την χρηματοοικονομική κρίση, πυροδοτώντας έτσι ανάκαμψη του γεν. Αποτέλεσμα ήταν να καταγραφούν διορθωτικές κινήσεις σε ορισμένες εξαγωγικές εταιρείες. H Sharp υποχώρησε κατά 4,3% και η Mazda κατά 0,7%.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Softbank με κέρδη 2,5% καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έκλεισε το deal με την Sprint Nexter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v