Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα "βουτιά" 5,15% για τον Nikkei

Έντονη νευρικότητα στις ασιατικές αγορές. Συνολική πτώση 14% μέσα σε μία εβδομάδα για το Nikkei. Φουντώνουν τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Fed και την ποσοτική χαλάρωση. Η προσοχή στα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Νέα βουτιά 5,15% καταγράφηκε στο χρηματιστήριο του Τόκιο με τα σενάρια να φουντώνουν για τις μετέπειτα κινήσεις της Fed σε ότι αφορά τη συνέχιση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 13.589 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο 5 εβδομάδων. Μέσα σε μία εβδομάδα, οι απώλειες για τον ιαπωνικό δείκτη ανέρχονται στο 14%. Και πάλι όμως, για το 2013 ο Nikkei καταγράφει κέρδη 31% λόγω των «Αμπε-νομικών» και της μαζικής χαλάρωσης στη νομισματική πολιτική. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με περιορισμένες απώλειες οι οποίες όμως, κλιμακώθηκαν λίγο πριν το τέλος καθώς το ιαπωνικό νόμισμα ανέκαμπτε στα 100 γεν ανά δολάριο.

Η νευρικότητα ήταν έντονη και στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές καθώς σήμερα αναμένονται κρίσιμα στοιχεία όπως το αμερικανικό ΑΕΠ. Έτσι, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,99% στις 22.332 μονάδες, ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,05% στις 2000 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 1,03% στις 4907 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,33% στις 2316 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,39% στις 2632 μονάδες.

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιριών δέχθηκαν τις εντονότερες πιέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Honda υποχωρεί κατά 3%. 

Πτωτικά κινείται και ο κλάδος των βασικών πόρων. H BHP Billiton, η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο, υποχωρεί κατά 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v