Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεων συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Επιμένει η νευρικότητα στην Ασία. Απογοήτευσε η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στην Ιαπωνία. Ανοδικά το γεν έναντι του δολαρίου παρά την αναβάθμιση των ΗΠΑ από την S&P. Πτώση 2,9% για τη Samsung.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές καθώς ενισχύεται το γεν ενώ παράλληλα οι πιέσεις στη δεικτοβαρή Samsung επηρεάζουν αρνητικά την ευρύτερη κορεατική αγορά.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,45% στις 13.317 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,86% στις 21430 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,62% στις 1920 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,39% στις 2210 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,73% στις 2484 μον

Η Standard & Poor's προχώρησε σε αναβάθμιση του outlook για τις ΗΠΑ σε «σταθερό» από «αρνητικό» προκαλώντας ευρύτερη άνοδο του δολαρίου έναντι αρκετών ασιατικών νομισμάτων. Εκτός του ιαπωνικού γεν όμως, που επηρεάστηκε περισσότερο από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία απογοήτευσε την αγορά. Η BoJ άφησε αμετάβλητη την πολιτική της (το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και όχι μόνο) ενώ χρησιμοποίησε πιο θετική ρητορική για να περιγράψει την κατάσταση στην οικονομία. Έτσι το δολάριο υποχώρησε αισθητά έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 98,31 γεν από 98,74 γεν τη Δευτέρα. Το ισχυρό γεν όμως, ασκεί με τη σειρά του πιέσεις στις μετοχές των εξαγωγικών εταιριών.

Από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων, ξεχωρίζει η ανακοίνωση της Softbank να αυξήσει την προσφορά της για την Sprint Nexter στα 21,6 δισ. δολ. από 20,1 δισ. δολ. με αποτέλεσμα η μετοχή της πρώτης να υποχωρεί κατά 0,5%.

Πτώση 2,9% καταγράφει και η μετοχή της Samsung καθώς στην αγορά υπάρχουν ανησυχίες ότι οι πωλήσεις του νέου Galaxy S4 μπορεί να μην είναι ικανοποιητικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v