Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει ο Nikkei με κέρδη 1,9%

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές και κέρδη 1,9% για το Nikkei. Στήριξη από τα απροσδόκητα θετικά μεγέθη στις ΗΠΑ. Πράσινο φως για το "τρίτο βέλος" του προγράμματος Άμπε στην Ιαπωνία. Δημοσιεύματα που καθησυχάζουν φόβους για Fed.

Με στήριξη από τα καλά οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ και το θετικό κλείσιμο στη Wall Street ανακάμπτει σήμερα και το χρηματιστήριο του Τόκιο μετά το χθεσινό sell off και τη βουτιά του 6,35%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,94% στις 12.686 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,11% στις 21.119 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi κατέγραψε άνοδο 0,35% στις 1889 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κέρδη 1,92% στις 4775 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,3% στις 2154 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,57% στις 2413 μονάδες.

Στην Ιαπωνία το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική, που ευρέως έχει γίνει γνωστή ως το «τρίτο βέλος» των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε. «Πιστεύω ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε μέτρα για οικονομική αναγέννηση και δημοσιονομική αναμόρφωση. Τώρα πρέπει να τα εφαρμόσουμε» δήλωσε ο κ. Άμπε.

Από τις ΗΠΑ, οι οικονομικές ειδήσεις ήταν θετικές. Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν αισθητά την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ κατά 12.000 στις 334.000 αιτήσεις. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας να παραμείνουν στις 346.000. Αντίστοιχα, θετικό αντίχτυπο στην χρηματιστηριακή αγορά της Wall είχαν οι λιανικές πωλήσεις Μαΐου, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,6% έναντι πρόβλεψης για αύξηση 0,4%. Τον Απρίλιο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ είχαν αυξηθεί μόλις 0,1%.

Παράλληλα, δημοσίευμα της Wall Street Journal καθησυχάζει τους φόβους των επενδυτών για ανατροπή στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ. «Υπάρχει ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η Fed πιθανότατα δεν θα κάνει καμία κίνηση στην προσεχή της συνεδρίαση» αναφέρει ο Dan Greenhaus της BTIG LLC. Επισημαίνεται ότι το άρθρο υπογράφεται από τον Jon Hilsenrath που θεωρείται σημαντική φωνή για την πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και αναφέρει ότι ο Ben Bernanke πιθανότατα θα επαναλάβει ότι η Fed θα περιμένει να περάσει «σημαντικός» χρόνος μέχρις ότου αποφασίσει να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ή να αυξήσει τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v