Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις. Πιέσεις στους περισσότερους δείκτες πλην Nikkei. Εκτός από τη Fed, προβληματίζει και η κεντρική τράπεζα της Κίνας. Σενάρια για ένεση ρευστότητας με παγωμένη τη διατραπεζική αγορά.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά τις ισχυρές πιέσεις της χθεσινής συνεδρίασης και την κάθετη πτώση αξιών ανά τον κόσμο που προκλήθηκε διά χειρός Μπεν Μπερνάνκε. Η νευρικότητα πάντως παραμένει, με τους επενδυτές να προβληματίζονται καθώς η Fed προειδοποίησε ότι βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από την αντισυμβατική νομισματική πολιτική.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,66% στις 13.230 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,769% στις 20.241 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 1,49% στις 1822 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,29% στις 4.730 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,75% στις 2068 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,48% στις 2.310 μονάδες.

Πέρα από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, τα βλέμματα στρέφονται και στην κεντρική τράπεζα της Κίνας, η οποία δέχεται έντονες πιέσεις να προχωρήσει σε ένεση ρευστότητας στην αγορά όπου τα επιτόκια διατραπεζικής έχουν εκτιναχθεί σε νέα ρεκόρ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της China Construction Bank καταγράφει βουτιά μεγαλύτερη του 8% στην αγορά της Σαγκάης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v