Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία άνοδος στις ασιατικές αγορές

Θετικό πρόσημο σχεδόν για όλους τους δείκτες και μίνι ράλι 3,5%στην ιαπωνική αγορά. Στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη και το αδύναμο γεν. Ανακάμπτει ο τραπεζικός κλάδος στην Κίνα.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές με μίνι ράλι στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Στήριξη από το θετικό κλείσιμο στη Wall Street αλλά και τη σημαντική αποδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου που δίνει ώθηση στις εξαγωγικές μετοχές.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 3,51% στις 13677 μονάδες. Στο Χονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,23% στις 20.6792 μονάδες. Άνοδο 1,56% στις 1863 κατέγραψε ο κορεατικός Kospi, ενώ ο αυστραλιανός ASX έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,02% στις 4783.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,69% στις 1963 μονάδες και τον CSI 300 κατά 1,44% στις 2191 μονάδες. Επισημαίνεται πάντως, πως η κινεζική αγορά αναμένεται να κλείσει τον Ιούνιο με πτώση 14% λόγω της αιφνιδιαστικής κρίσης ρευστότητας που οδήγησε στα μέσα του μήνα σε ρεκόρ τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δίνουν μία θετική εικόνα για την ιαπωνική οικονομία, καθώς η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε το Μάιο κατά 2% (έναντι εκτιμήσεων στο 0,2%).

Στην κινεζική αγορά, ο τραπεζικός κλάδος – που δέχεται τις εντονότερες πιέσεις τον Ιούνιο – ανέκαμψε με την China Minsheng Banking να ενισχύεται κατά 2,8% και την China Everbright Bank κατά 1,5%. Αυτή την εβδομάδα άλλωστε, η κεντρική τράπεζα της Κίνας υπέκυψε στις πιέσεις και δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλει στην επιστροφή των επιτοκίων σε λογικά επίπεδα, ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές για παροχή ρευστότητας σε τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v