Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Κεντρικές Τράπεζες ώθησαν τις ευρωαγορές

Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν σήμερα οι ευρωαγορές μετά τη διαβεβαίωση Bernanke για διατήρηση της νομισματικής επεκτατικής πολιτικής και στο μέλλον στις ΗΠΑ.

Κέρδη στις ευρωαγορές καθώς οι Κεντρικές Τράπεζες τόσο των ΗΠΑ όσο και της Κίνας φέρονται πρόθυμες να συνεχίσουν τις πολιτικές νομισματικής επέκτασης έως ότου κριθεί απαραίτητο.

Συγκεκριμένα χθες, ο πρόεδρος της Fed υποστήριξε ότι θα διατηρηθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης καθώς τα στοιχεία απασχόλησης και πληθωρισμού δεν έχουν πιάσει τους επιθυμητούς στόχους.

Αντίστοιχα στην Κίνα φουντώνουν τα σενάρια για κάμψη των αντιστάσεων στο Πεκίνο υπέρ της χαλάρωσης στη νομισματική πολιτική καθώς οι επενδυτικοί οίκοι υποβαθμίζουν σωρηδόν τις προβλέψεις τους για χώρα– μετά και την κρίση ρευστότητας που ώθησε τον προηγούμενο μήνα τα επιτόκια διατραπεζικής σε επίπεδα ρεκόρ.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,73% στις 297 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά 0,58% στις 6.543 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 1,15% στις 8.159 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε υψηλότερα 0,74% στις 3.869μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,45% στις 8.031 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε αμετάβλητος στις 15.677 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v