Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από την Κίνα

Κέρδη στις ευρωαγορές με στήριξη από τα καλά στοιχεία ανάπτυξης στην Κίνα. Στο επίκεντρο του πενδυτικού ενδιαφέροντος η μετοχή της Commerzbank.

Τα εντός των εκτιμήσεων στοιχεία ανάπτυξης του ΑΕΠ στην Κίνα κράτησαν σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος ο μεταλλευτικός κλάδος.

Ειδικότερα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το κινεζικό ΑΕΠ ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών αφού η κινεζική οικονομία επιβραδύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο σε ρυθμό ανάπτυξης 7,5% έναντι 7,7% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,27% στις 297 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά 0,63% στις 6.586 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 0,27% στις 8.235 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε υψηλότερα 0,62% στις 3.879 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,13% στις 7.855 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με άνοδο 1,08% στις 15.597 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή Commerzbank που ενισχύθηκε κατά 3% καθώς δημοσιεύματα φέρουν τη γερμανική κυβέρνηση να πουλά το μερίδιο που κατέχει στην τράπεζα UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v