Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: "Μη συμβατική" πολιτική κεντρικών τραπεζών

«Οι μη συμβατικές νομισματικές πολιτικές που αποφασίστηκαν από την Federal Reserve και την Τράπεζα της Αγγλίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας, είχαν επιπτώσεις στις κεφαλαιακές ροές», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Λαγκάρντ: Μη συμβατική πολιτική κεντρικών τραπεζών

Η νομισματική πολιτική από ορισμένες βασικές κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο υπήρξε μη συμβατική και ο περιορισμός αυτών των πολιτικών θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και σε φάσεις, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως επισήμανε, μιλώντας σε συνέδριο στο Βουκουρέστι, «οι μη συμβατικές νομισματικές πολιτικές που αποφασίστηκαν από την Federal Reserve και την Τράπεζα της Αγγλίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ιαπωνίας, είχαν επιπτώσεις στις κεφαλαιακές ροές».

Αναφερόμενη στην αναδυόμενη Ευρώπη, σημείωσε πως οι περισσότερες αναδυόμενες οικονομίες στην Ευρώπη έχουν επιστρέψει στην ανάπτυξη, άρα υπάρχει πρόοδος, ενώ περίπου το ήμισυ των χωρών της αναδυόμενης Ευρώπης εξακολουθούν να έχουν ελλείμματα που ξεπερνούν το 3% του ΑΕΠ, ενώ το δημόσιο χρέος αυξάνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v