Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι περισσότεροι δείκτες σε ΕΕ. Στήριξη από Bernanke στα χρηματιστήρια. Θετική η εικόνα από εταιρικές ανακοινώσεις. Αναμένεται μπαράζ αποτελεσμάτων Google, Microsoft.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή στήριξη από τον Ben Bernanke.  Ο τεχνολογικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων μετά από μπαράζ απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,72% στις 8.315 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,14% στις 3.916 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 πραγματοποιεί άνοδο 1,10% στις 6.645 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 1,64% στις 7.943 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,54% στις 5.472 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 2,20% στις 16.038 μονάδες.

Κάθετη πτώση 5,9% καταγράφει η μετοχή της Ericsson καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου απογοήτευσαν τις αγορές. Πτώση 3,1% καταγράφει και η μετοχή της SAP αφού προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για τα ετήσια έσοδα. 

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η μέχρι στιγμής εικόνα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι θετική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters, από τις εταιρείες του STOXX 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 56% ξεπερνά ή ικανοποιεί τις προσδοκίες. 

"Πολύς κόσμος είχε αγοράσει ελπίζοντας ότι τα εταιρικά κέρδη θα κρατηθούν στις ΗΠΑ και θα βελτιωθούν σε ορισμένα σημεία στην Ευρώπη", εξηγεί ο Gerry Celaya της Red Tower Research και συμπληρώνει: "Ο κόσμος, όμως, περιμένει επίσης να δει πώς θα επηρεάσει η κινεζική επιβράδυνση την εταιρική κερδοφορία". 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v