Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά στοιχεία πίεσαν τις ευρωαγορές

Τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη οδήγησαν σε απώλειες τις ευρωαγορές. Προβλημάτισ εη υποβάθμιση του EFSF από τη Fitch.

Η βουτιά του δείκτη οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου ΖΕW και η διατήρηση του πληθωρισμού σε επίπεδα που απέχουν ακόμη πολύ από τον στόχο της ΕΚΤ, οδήγησαν σε απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σημειώνεται ότι o EFSF έχασε την ανώτατη πιστοληπτική αξιολόγηση από τη Fitch Ratings, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό για τη στρατηγική που ακολουθεί η ευρωζώνη στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,80% στις 295 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε πτωτικά 0,46% στις 6.556 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε απώλειες 0,41% στις 8.201 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε χαμηλότερα 0,71% στις 3.851 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 0,73% στις 7.798 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε με απώλειες 0,43% στις 15.530 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Rio Tinto, λίγο πριν το κλείσιμο των συνεδρίασης, σημείωνε  άνοδο 2% καθώς ο μεταλλευτικός κολοσσός ανακοίνωσε παραγωγή ρεκόρ σε σιδηρομετάλλευμα για το δεύτερο τρίμηνο. Στον αντίποδα, πτώση 2,5% κατέγραφε η μετοχή της Telecom Italia καθώς δήλωσε ότι παγώνει η διάσπαση του σταθερού δικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v