Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και Q2 ώθησαν τις ευρωαγορές

Η ομιλία Bernanke στο Κογκρέσο και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε κέρδη τις ευρωαγορές.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη δήλωση Bernanke ότι τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο όσον αφορά την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ.

Στήριξη στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές παρείχαν επίσης και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα καθώς μεταξύ άλλων η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis αναβάθμισε τους στόχους κερδοφορίας για το έτος.

«Συνολικά, η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων προς το παρόν είναι αρκετά καλή» δήλωσε ο Richard Griffiths της Berkeley Futures. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters από τις εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται στον STOXX 600 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, το 63% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Από πλευράς δεικτών, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,57% στις 297 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά 0,24% στις 6.572 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε κέρδη 0,66% στις 8.255 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε υψηλότερα 0,54% στις 3.872 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,19% στις 7.813 μονάδες και στο Μιλάνο ο δείκτης MIB έκλεισε υψηλότερα 1,06% στις 15.695 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v