Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές λόγω Fed

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές μετά τα σχόλια Bernanke ότι η πορεία του QE δεν είναι προκαθορισμένη. Στήριξη από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων. Αναβάθμιση στόχων από Novartis και ASML.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην Ευρώπη, μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, ότι η πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης δεν είναι προκαθορισμένη. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,72% στις 8.256 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,60% στις 3.874 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,42% στις 6.584 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει κέρδη 0,18% στις 7.812 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακή πτώση 0,07% στις 5.420 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 01% στις 15.688 μονάδες.

Νωρίτερα κοινοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης στην Τράπεζα της Αγγλίας, βάσει των οποίων η απόφαση να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επιτόκια και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ήταν ομόφωνη. Ε

Επισημαίνεται ότι ήταν η πρώτη συνεδρίαση της ΒοΕ υπό το νέο διοικητή Marc Carney. Στην προηγούμενη συνεδρίαση υπό το Sir Mervyn King, τρία στελέχη είχαν ζητήσει επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 25 δισ. στερλίνες στα 400 δισ. στερλίνες.

Η κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης στην κεντρική τράπεζα της Βρετανίας, οδήγησε προς στιγμήν χαμηλότερα τους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τον Dax να χάνει ως και 0,7%

Στήριξη για τις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές παρέχεται από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα. Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis αναβάθμισε τον στόχο κερδοφορίας για το έτος, όπως και ο ολλανδικός τεχνολογικός όμιλος ASML.

«Συνολικά, η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων προς το παρόν είαι αρκετά καλή» δηλώνει ο Richard Griffiths της Berkeley Futures. σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters από τις εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται στον STOXX 600 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, το 63% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v