Απώλειες στο Τόκιο προκάλεσε το… γεν

Απώλειες προκάλεσε στο ιαπωνικό χρηματιστήριο η άνοδος του γεν έναντι του δολαρίου, καθώς ενεργοποίησε κύμα ρευστοποιήσεων στα blue chips. Έντονες επενδυτικές ανησυχίες για την πορεία των εξαγωγών την ώρα που οι αναλυτές δεν αποκλείουν την προσέγγιση των 10.000 μονάδων.

Με απώλειες της τάξης του 2,42%, στις μονάδες, ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο δείκτης Nikkei, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που, από την προηγούμενη Παρασκευή, είχαν προβλέψει κάθοδο στα επίπεδα των 10.300 – 10.400.

Σε εκτεταμένες πωλήσεις blue chips οδήγησε η άνοδος του γεν σε υψηλά τριών βδομάδων έναντι στο δολάριο, καθώς αναμένεται να πληγεί η ατμομηχανή της ιαπωνικής οικονομίας, οι εξαγωγές.

Αρνητική επιρροή άσκησαν εξάλλου τα μακροοικονομικά νέα από τη ζήτηση για υπηρεσίες, αφού ο σχετικός δείκτης κατρκύλισε τον Απρίλιο, ενώ μειωμένες εμφανίστηκαν και οι κατασκευαστικές δαπάνες για τον ίδιο μήνα.

Αναφορικά με την επόμενη εβδομάδα, οι αναλυτές κάνουν λόγο για πιθανή προσέγγιση των 10.000 μονάδων.

Πτωτικά κατά 1,28%, στο επίπεδο των 10.616 μονάδων κινείται κατά την πρωινή συνεδρίαση ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v