Με άνοδο κατά 1,31% έκλεισε το Τόκιο

Ευκαιρίες για τοποθέτηση δημιούργησε η πτώση της Τετάρτης και ο δείκτης Nikkei έκλεισε αυξημένος κατά 1,31%. Πολλοί επενδυτές κάλυψαν θέσεις short, ενώ ενισχυμένη ήταν η εγχώρια ζήτηση για μετοχές. Νέα πτώση εκτιμούν για την Παρασκευή οι αναλυτές.

Με κέρδη της τάξης του 1,31% (10.612 μονάδες) ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο δείκτης Nikkei, καθώς αρκετοί τίτλοι χαρακτηρίστηκαν υποτιμημένοι, μετά και τη σημαντική πτώση της Τετάρτης. Ουσιώδη εκτιμούν εξάλλου οι αναλυτές, για την εικόνα της σημερινής αγοράς την κίνηση επενδυτών να καλύψουν θέσεις short.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης από τον Ιανουάριο παρουσίασαν οι εξαγωγές, διαμορφούμενες στο +5,7% για το Μάιο.

Ενισχυμένη εμφανίστηκε η εγχώρια ζήτηση για μετοχές, εν μέσω πάντως συγκεχυμένων τάσεων στους τεχνολογικούς τίτλους και στους τίτλους αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς μετέωρη είναι η πορεία της αμερικανικής αγοράς.

Την πιθανότητα για περιορισμένη καθοδική κίνηση επισημαίνουν σχετικά με τη συνεδρίαση της Παρασκευής αναλυτές της αγοράς και εκτιμούν ως πιθανή την αναδίπλωση στα επίπεδα των 10.300 – 10.400 μονάδων.

Με κέρδη της τάξης του 0,71%, στις 10.749 μονάδες κινείται κατά την πρωινή συνεδρίαση και ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v