Τεχνικές πωλήσεις πίεσαν το Nikkei

Καθοδικά πίεσαν το δείκτη Nikkei τεχνικές πωλήσεις λόγω της έναρξης διαπραγμάτευσης των futures και options την Παρασκευή, αλλά και εν μέσω φόβων ότι το ακριβό γεν ενδέχεται να οδηγήσει τα ξένα κεφάλαια στην Κίνα.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας ο δείκτης Nikkei, οδηγημένος από κύμα πωλήσεων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν τεχνικές και σχετίζονται με τους όρους διαπραγμάτευσης για τα πρόσφατα futures και options την Παρασκευή.

Στις 11.370 μονάδες βρέθηκε ο ιαπωνικός δείκτης, έχοντας απωλέσει το 0,6% της αξίας του. Καλύτερες του αναμενομένου ανακοινώθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες του Απριλίου, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 8,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, χωρίς να ικανοποιούν ακόμη τους αναλυτές.

Παρατηρητές της Ιαπωνικής αγοράς επισημαίνουν, ότι η αποδυνάμωση του γεν κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς είναι πολύ πιθανό τα ξένα κεφάλαια να προτιμήσουν τη φθηνότερη αγορά της Κίνας.

Απώλειες της τάξης του 0,39% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng, κατά την πρωινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, στις 11.240 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v