Αρνητικά οικονομικά στοιχεία έπληξαν το Τόκιο

Τα χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν αποτελέσματα της βιομηχανικής παραγωγής του Απριλίου στην Ιαπωνία, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στην αγορά του Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei 225 να καταγράφει νέες απώλειες.

Νέες απώλειες γνώρισε η αγορά του Τόκιο, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των μετοχών του τραπεζικού κλάδου αλλά και των χαμηλότερων από ό,τι αναμενόταν στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή του Απριλίου.

Μικρές απώλειες κατέγραψαν και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τον κολοσσό των ηλεκτρονικών Sony να δέχεται περιορισμένες πιέσεις ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα σχετικά με το αίσθημα των Αμερικανών καταναλωτών, εντείνοντας τις ανησυχίες για τη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11853,00 μονάδες με απώλειες 0,70%, ενώ ο Hang Seng στη δεύτερη μεγαλύτερη ασιατική αγορά κατέγραφε πτώση κατά 0,30%.

Αντίθετα, προς τα άνω κινήθηκε η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού μικροεπεξεργαστών Nikon, ύστερα από την ανακοίνωση σχεδίων για την έκδοση ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v