Με κέρδη έκλεισε το Τόκιο

Νέα κέρδη κατέγραψε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, το οποίο παρουσίασε άνοδο για τέταρτη ημέρα στη διάρκεια των πέντε τελευταίων, καθώς οι επενδυτές επέλεξαν εταιρίες που αναμένεται να ανακοινώσουν θετικά αποτελέσματα.

”Τέσσερα” στα πέντε για το ιαπωνικό χρηματιστήριο, το οποίο διεύρυνε τα κέρδη του για τέταρτη συνεδρίαση στην εβδομάδα, με τους επενδυτές να επικεντρώνεται κυρίως σε μετοχές με θετική προοπτική ανάπτυξης των κερδών.

Υψηλότερα κινήθηκαν για άλλη μια ημέρα και οι τεχνολογικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Tokyo Electron, ύστερα και από την ανακοίνωση εντυπωσιακών κερδών για την αμερικανική Dell.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι ένας μεγάλος αριθμός εταιριών έχουν ανακοινώσει κερδοφορίες που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, δημιουργώντας ένα αισιόδοξο κλίμα στην ιαπωνική αγορά και όχι μόνο.

Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 11847,32 μονάδες με άνοδο 0,93% ενώ και ο Hang Seng διεύρυνε τα κέρδη του κατά 1,04%.

Η KDDI, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Ιαπωνίας, κατέγραψε άνοδο κατά 4,5%, εκτιμώντας ότι τα κέρδη του έτους θα υπερβούν κατά πολύ τις εκτιμήσεις.

Κέρδη της τάξης του 0,% κατέγραψε και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan, η οποία συνέχισε την ανοδική τροχιά για ένατη συνεχόμενη ημέρα. Κέρδη κατέγραψε και η εταιρία επεξεργαστών NEC, περί το 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v