Πτωτικό κλείσιμο 2,03% για Nikkei

Έντονα πτωτικά κινήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, κλείνοντας στο –2,03% ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο, επηρεασμένος από τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση στη Wall, αλλά και εταιρικά νέα.

Με σημαντική υποχώρηση της τάξεως του 2,03% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, επηρεασμένος από τη χθεσινή υποχώρηση στη Wall, αλλά και εταιρικά νέα.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 2,03% στις 11316,04 μονάδες, ενώ και στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,49% πλησιάζοντας τις 11678,78 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, κυριότερος λόγος της πτωτικής τάσης στο Τόκιο, είναι η χθεσινή υποχώρηση κάτω από τις 1600 μονάδες του Nasdaq στη Νέα Υόρκη. Τις μεγαλύτερες απώλειες, άλλωστε, στη συνεδρίαση της Τρίτης κατέγραψε η μετοχή της Advantest Corp (κατά 7,7%), της μεγαλύτερης ιαπωνικής εμπορικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην αμερικανική αγορά.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των κλάδων ηλεκτρονικών υπολογιστών και αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές η μεγάλη πτώση οφείλεται στο ότι οι Ιάπωνες επενδυτές αντέδρασαν μόλις σήμερα στην είδηση της περασμένης Παρασκευής για αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς χθες η αγορά του Τόκιο παρέμεινε κλειστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v