Wall και BoJ ”έριξαν” το Τόκιο

Με οριακές απώλειες έκλεισε η ιαπωνική αγορά, καθώς οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου όπως η Sony αλλά και άλλοι εξαγωγείς δέχτηκαν νέο πλήγμα ύστερα και από τις νέες απώλειες της Wall Street και την ενίσχυση του γεν.

Οι νέες απώλειες της αμερικανικής αγοράς αλλά και η ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου έπληξαν ιδιαίτερα τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, όπως τη Sony, καθώς και τις υπόλοιπες των εταιριών εξαγωγής.

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνεδρίασης η BoJ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η ιαπωνική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει από την ύφεση ακόμη και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους χρήσης, το Μάρτιο του 2003.

Ωστόσο, η Τράπεζα επισημαίνει ότι θα περάσει πολύς χρόνος ακόμη έως ότου η ανάκαμψη των εξαγωγών και της παραγωγής θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11492,54 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,42% ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng κατέγραφε κέρδη περί το 0,17%.

Πτωτική ήταν η πορεία του κλάδου των μετοχών τεχνολογίας αλλά και των αυτοκινητοβιομηχανιών, με το δολάριο να διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών.

Ο κολοσσός ηλεκτρονικών, Sony, η οποία εξαρτάται από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών για το ένα τρίτο των εσόδων της, υποχώρησε κατά 4,3%, ενώ και η Pioneer σημείωσε υψηλές απώλειες κατά 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v