Πτώση στο Χονγκ Κονγκ-Κλειστό το Τόκιο

Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ασίας, το Χονγκ Κονγκ, ύστερα και από το αντίστοιχο αρνητικό κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση της Wall Street. Το Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

Πτωτικά ξεκίνησε την εβδομάδα η αγορά του Χονγκ Κονγκ, ύστερα και από τις προηγούμενες απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η μεγαλύτερη ασιατική αγορά, το Τόκιο, παρέμεινε κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

Μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκαν ιδιαίτερα οι εταιρίες εξαγωγής, όπως η Li & Fung και η Johnson Electric Holdings, ύστερα απόν την τελευταία ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Hang Seng λίγο πριν από το κλείσιμο υποχωρούσε κατά 0,89% διαμορφούμενος στις 11284,01 μονάδες.

Οι αναλυτές μάλιστα σχολιάζουν ότι υπάρχει ”χώρος” και για περαιτέρω διόρθωση του δείκτη, καθώς τις τελευταίες συνεδριάσεις έχει καταγράψει σημαντική άνοδο.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι πετρελαϊκές εταιρίες, ύστερα από την ανακοίνωση αρνητικών αποτελεσμάτων της Sinopec, της δεύτερης μεγαλύτερης κινεζικής του κλάδου. Η μετοχή της εταιρίας έκλεισε με πτώση 3,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v