Δύο στα δύο για την ιαπωνική αγορά

Διατήρησε τα κέρδη της για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η ιαπωνική αγορά, με τις μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου να ανακτούν τις απώλειες που κατέγραφαν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στο συν κατόρθωσε να διατηρηθεί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η ιαπωνική αγορά, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να μην μπορούν να αναστρέψουν το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επενδυτές συνέχισαν να αγοράζουν, βασιζόμενοι στο σενάριο της ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν έντονες πιέσεις, με τον Nikkei 225 να κλείνει τελικά στις 11736,83 μονάδες με άνοδο κατά 0,13%, ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng της αγοράς του Χονγκ Κονγκ κατέγραφε άνοδο περί το 1,20%.

Άνοδο κατά 1,2% κατέγραψε η μετοχή της Tokyo Electron, κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού επεξεργαστών, ενώ αντίθετα η NTT DoCoMo η κυρίαρχη τηλεπικοινωνιακή της Ιαπωνίας, υποχώρησε κατά 1,17%, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής WorldCom και της Ericsson.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v