Χάλασε το ανοδικό σερί στο Τόκιο

Οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας ήταν αυτές που έδειξαν το δρόμο στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, οδηγώντας το στις πρώτες απώλειες της εβδομάδας, ύστερα από το σερί τεσσάρων ημερών με κέρδη.

Αρνητικές τάσεις επικράτησαν στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης για την εβδομάδα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ύστερα από τα κέρδη των προηγούμενων τεσσάρων ημερών, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να οδηγούν την πτώση.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα δήλωση αναλυτού της Sumisei Global Investment Trust Management, ο οποίος σχολίασε πως η ιαπωνική αγορά αλλά και η οικονομία, δεν βρίσκονται ακόμη στη θέση να κρατήσουν ένα ράλι ανόδου για πέντε ημέρες.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,55% ενώ την ίδια στιγμή στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κατέγραφε οριακές απώλειες περί το 0,01%.

Οι κατασκευάστριες εταιρίες κινητών τηλεφώνων κατέγραψαν απώλειες, ύστερα από την προειδοποίηση που εξέδωσε η Nokia, η κορυφαία εταιρία του κλάδου. Η NEC, η μεγαλύτερη ιαπωνική, σημείωσε πτώση περί το 2%, ενώ απώλειες κατά 0,86% κατέγραψε και η Matsushita Communications Industrial.

H Daiei Inc., η χρεωμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, σημείωσε άνοδο κατά 7,07%, καθώς ανακοίνωσε ότι περιμένει κέρδη της τάξης των 120 δισ. γεν (923,4 εκατ. δολάρια) στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v