Κέρδη αλά Wall κατέγραψε το Τόκιο

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε η ιαπωνική αγορά, ακολουθώντας το προηγούμενο παράδειγμα της Wall Street, με τα αποτελέσματα της Intel να δείχνουν το δρόμο της ανόδου στον τεχνολογικό κλάδο.

Το μίνι ράλι ανόδου της προηγούμενης συνεδρίασης στη Wall Street και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Intel, έστειλαν την ιαπωνική αγορά καθώς και τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, σε υψηλότερο επίπεδο.

Θετικά κινήθηκαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Nissan Motor να αποκομίζει σημαντικά κέρδη ύψους 3,9%, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα της General Motors που ενίσχυσαν την αισιοδοξία στον κλάδο.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο κατά 1,74% ενώ ο Hang Seng της αγοράς του Χονγκ Κονγκ κατέγραφε κέρδη ύψους 1,77%.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι δεδομένων των συνεκτικών δεσμών μεταξύ των μετοχών εταιριών υψηλής τεχνολογίας της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η πορεία των αμερικανικών τίτλων είναι ξεχωριστής σημασίας για την ιαπωνική αγορά.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της τηλεπικοινωνιακής NTT DoCoMo, ύστερα από την ανακοίνωση πιθανής συμμαχίας της με την τρίτη μεγαλύτερη γαλλική, Bouygues Telecom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v