Με οριακά κέρδη έκλεισε το Τόκιο

Ανοδικά ξεκίνησε την εβδομάδα το ιαπωνικό χρηματιστήριο, καθώς μια θετική ανακοίνωση της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής κατόρθωσε να δημιουργήσει αισιόδοξο κλίμα στην εγχώρια αγορά.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν με την έναρξη της εβδομάδας στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, καθώς οι εταιρίες του λιανικού κλάδου έδωσαν θετική κατεύθυνση στην αγορά, ενισχύοντας παράλληλα την αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με άνοδο κατά 0,15%, ενώ αντίθετα πτωτικό ήταν το κλίμα στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng σημείωνε απώλειες της τάξης του 1%.

Η ανακοίνωση της Aeon Co., της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής στην ιαπωνική αγορά, ανακοίνωσε κέρδη που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, ενισχύοντας την αισιοδοξία για την ανάκαμψη του κλάδου. Η μετοχή της Aeon σημείωσε άνοδο κατά 3,5%.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Mitsubishi Motors, κατά 11%, ύστερα από δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που φέρουν την DaimlerChrysler, η οποία ήδη διαθέτει το 37% της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, να στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v