Νέες απώλειες στην ιαπωνική αγορά

Απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε η ιαπωνική αγορά στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου να μην κατορθώνουν να συγκρατήσουν τα αρχικά κέρδη.

Με πτώση έκλεισε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση η αγορά του Τόκιο, καθώς οι μετοχές των τραπεζών δεν κατόρθωσαν τελικά να διατηρήσουν τα κέρδη που κατέγραφαν με την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 0,47% διαμορφούμενος στις 11207,92 μονάδες ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng της δεύτερης μεγαλύτερης ασιατικής αγοράς, του Χονγκ Κονγκ, κατέγραφε πτώση 0,84%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Mizuho Holdings έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες 1,66%, χάνοντας τα κέρδη ύψους 6% που σημείωνε τις πρώτες ώρες των συναλλαγών.

Τα πρόωρα κέρδη των τραπεζών οφείλονται στην απόφαση τοπικού δικαστηρίου η οποία απέρριψε ένα σχέδιο φορολόγησης των ακαθάριστων κερδών των τραπεζών. Ωστόσο γρήγορα οι επενδυτές άρχισαν να ανησυχούν ότι η απόφαση αυτή δεν θα βοηθούσε ιδιαίτερα τις τράπεζες να ”ξεφορτωθούν” τα υψηλά χρέη.

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στους υπόλοιπους κλάδους, με τη Fujitsu και ένα αριθμό τεχνολογικών μετοχών να υποχωρούν ύστερα από τις χθεσινοβραδινές απώλειες του Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v