Ιαπωνική αισιοδοξία ανεβάζει το Nikkei

Οι πρώτες μετά τον Ιούνιο του 2000 ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου για ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας, οδήγησαν τις κυκλικές μετοχές υψηλότερα και χάρισαν κέρδη 0,68% στο δείκτη Nikkei. Με υποχώρηση 1,26% κινείται το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το χρηματιστήριο του Τόκιο, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,68% και οδηγώντας το Nikkei στις 11.648 μονάδες. Οι κυκλικές μετοχές έδωσαν το στίγμα, καθώς κινήθηκαν ανοδικά, ενδυναμωμένες από την ελπίδα για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναβάθμισε τις ”προσδοκίες” του για την ιαπωνική οικονομία για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2000, έκαναν λόγο για τις εξαγωγές και τη βιομηχανική παραγωγή που ”ξεκολλούν από τον πάτο”.

Οι μετοχές των καταστημάτων λιανικής (πλην βεβαίως της Seiyu) κατέγραψαν απώλειες, εν μέσω ανησυχιών ότι η επικείμενη τοποθέτηση της αμερικανικής Wal Mart στην ιαπωνική εταιρία θα συρρικνώσει τις πωλήσεις τους. Σημαντική άνοδο κατέγραψε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Honda.

Με αρνητικό πρόσημο, στις 11.161 μονάδες και το 1,26%, διαμορφώνεται κατά την πρωινή συνεδρίαση ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v