Διορθωτικές απώλειες για το Τόκιο

Με διορθωτικές απώλειες της τάξης του 0,90% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, διακόπτοντας σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων και κερδών 12%. Ανοδικά το Χονγκ Κονγκ.

Χαμηλότερα έκλεισε σήμερα το Τόκιο, τερματίζοντας έτσι σερί 4 συνεχών ανοδικών συνεδριάσεων και κέρδη που συνολικά έφτασαν το 12%.

Οι επενδυτές κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης ακολούθησαν ”τα όσα η τεχνική ανάλυση συμβούλευσε” (σ.σ. Η φράση ανήκει σε αναλυτές) και προχώρησαν σε πωλήσεις, κάτι που οδήγησε το δείκτη Nikkei σε μικρή διόρθωση. Ο ιαπωνικός δείκτης στο χρηματιστήριο του Τόκιο ολοκλήρωσε την ημέρα με απώλειες της τάξης του 0,89%, στις 11.348,45 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές και οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών εγκατέλειψαν ορισμένα από τα κέρδη τους της προηγούμενης εβδομάδας. Η μετοχή της Nissan έχασε το 2,65% της αξίας της, ενώ αυτή της Toshiba το 1,86%.

Με κέρδη αντίθετα, κινείται κατά την πρωινή συνεδρίαση ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στις 10.971 μονάδες και στο +2,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v