Τρίτο ”πράσινο” σερί για Nikkei

Με κέρδη της τάξης του 2,12% ολοκλήρωσε μια ακόμη ανοδική συνεδρίαση, αυτή της Πέμπτης, ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Τεχνικές κινήσεις θεσμικών επενδυτών οδήγησαν τον ιαπωνικό δείκτη στις 10.812 μονάδες, εν μέσω αισιοδοξίας για επίτευξη επιπέδων άνω των 11.000 μονάδων.

Με κέρδη της τάξης του 2,1% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο ιαπωνικός δείκτης, παίρνοντας ώθηση από κινήσεις παικτών με δανειακά κεφάλαια, ώστε να κλείσουν θέσεις short, βρέθηκε σε επίπεδα που θύμισαν Ιανουάριο.

Θετικά λειτούργησε για τον όγκο της συνεδρίασης, η έντονη τάση τοποθέτησης σε επενδύσεις συνδεδεμένες με συνταξιοδοτικά κεφάλαια.

Ο Nikkei, καταγράφοντας την τρίτη σερί ανοδική συνεδρίαση, βρέθηκε στις 10.812 μονάδες, ενώ έδαφος κερδίζει η άποψη, ότι είναι πιθανό ο δείκτης να ξεπεράσει τις 11.000 μονάδες την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι νέοι, αυστηρότεροι κανόνες για short selling και short covering ”έκαναν καλό στη χρηματιστηριακή αγορά”.

Χαμηλότερα κατά 0,71% έκλεισε την πρωινή συνεδρίαση ο Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, κινούμενος στο επίπεδο των 10.408,52 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v