Wall και τράπεζες ”πίεσαν” το Nikkei

Με απώλειες κατά 0,13% έκλεισε ο δείκτης Nikkei τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η αρνητική πορεία της Wall Street και η ανάγκη των ιαπωνικών τραπεζών για ρευστό, οδήγησαν το δείκτη στις 9.834,13 μονάδες. Χαμηλότερα και ο Hang Seng.

Χαμηλότερα έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, αφού παρακολούθησε τη Wall Street να καταγράφει απώλειες.

Οι δηλώσεις ωστόσο του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, M. Hayami και οι προσδοκίες για εισροή κεφαλαίων στις ιαπωνικές τράπεζες, συγκράτησαν τις καθοδικές τάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, σε συνάντηση του τραπεζίτη με τον πρωθυπουργό Κοϊζούμι, ο πρώτος, του μετέφερε το ενδιαφέρον του G7 για την ανάγκη διοχέτευσης ρευστού στις Ιαπωνικές τράπεζες- κάτι που φαίνεται να συντελεί στη διερεύνηση κυβερνητικού σχεδίου για παροχή 10 τρισ. γεν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρι το Σέπτεμβριο.

Με πτώση της τάξης του 0,13% έκλεισε ο δείκτης Nikkei, στις 9.834,13 μονάδες, ενώ πτωτικά κατά 0,99% έκλεισε την πρωινή συνεδρίαση και ο Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ, στις 10.724,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v