Άνοδος για δεύτερη ημέρα στην Ασία

Ανοδικά κινήθηκε η ιαπωνική αγορά για δεύτερη ημέρα, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει την αγορά με κεφάλαια ύψους 15 δις. δολαρίων. Η απόφαση της Boj να συνεχίσει τη μηδενική πολιτική των επιτοκίων είχε μικρή επίδραση στην αγορά.

Στο συν έκλεισαν οι μετοχές του ιαπωνικού χρηματιστηρίου για δεύτερη ημέρα, ωθούμενο κυρίως από τις μετοχές του κλάδου των οικονομικών υπηρεσιών ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει την αγορά με 15 δις. δολάρια.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε στις 9686,06 μονάδες καταγράφοντας άνοδο κατά 1,07%, ενώ ανοδικό ήταν το κλίμα και στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ασίας, το Χονγκ Κονγκ, με το δείκτη Hang Seng να σημειώνει λίγο πριν από το κλείσιμο άνοδο κατά 0,81%, διαμορφούμενος στις 10494,28 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στο Τόκιο επικεντρώθηκε στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με την UFJ Holdings, την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, να κερδίζει 3,3% και να ακολουθούν η Sumitomo Mitsui Bank με άνοδο 1,8% και την Mizuho Holdings να καταγράφει κέρδη κατά 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v